İletişim

0535 975 36 62

E-mail

info@simurgsym.com

Çalışma Saatleri

09.00 - 18.00

Aromaterapi Danışmanlık

Aromaterapi uçucu yağlar ve uçucu yağ taşıyan bitkiler (aromatik bitkiler) ile masaj, kompres, inhalasyon ve banyolar yoluyla uygulanan destekleyici bir tedavi şeklidir. Günümüzde özellikle destekleyici terapi yöntemleri arasında aromaterapinin önemli bir yeri olduğu bilinmektedir

Bütünsel Aromaterapi Derneği (NAHA) aromaterapiyi “bütünsel iyileşme için aromatik maddelerin (uçucu yağlar) terapötik uygulaması veya tıbbi kullanımı” olarak tanımlar. Aromaterapinin kapsamı sipiritüel uygulamalardan, tıbbi tedavi desteklerine kadar son derece geniştir.

6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapinin kullanım alanları günümüze kadar birçok değişim göstermiştir. Uygulama şekilleri dünyanın farklı yerlerinde ve kültürlerinde değişkenlik gösterebilir. Aromaterapinin ilk olarak mumya yapımında eski Mısır uygarlığı tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Ortadoğu ve Eski Mısır’da parfüm ve iyileştirici özelliklerinden faydalanılmıştır. Eski Çin uygarlığı tarafından da aromaterapi yağları ve bitkileri tanrıya bir şükran ifadesi olarak kullanılmaktaydı. Tedavi ve güzellik maksadıyla kullanımı ise eski Yunan uygarlığına dayanır. Türk medeniyetinde ise İbni Sina, Biruni gibi tıp alimleri kokuların psikolojideki yerini keşfederek sonraki nesillere aktardılar. Aromaterapi hem bir sanat hem de bir bilim olarak düşünülüp günümüze kadar ulaşmıştır.

Bilimsel literatürlerde, uçucu yağların ve tek tek bileşenlerin hem farmakolojik hem de psikolojik olarak etkili olduğu kabul edilmektedir. Aromaterapi tedavisinde uçucu yağlar birçok yöntemle koku ve cilt emilimi yoluyla uygulanır. Bu yöntemlerden bazıları; difüzör, inhalerler, masaj veya topikal uygulama için krem, vücut yağı veya serum.

Kokunun bizi hiç hissettirmeden nasıl etkilediğini ve yönlendirdiğinin bilimsel izahı şöyledir; olfaktör soğan (koku soğancığı) limbik sistemin ön kısmında burundan gelen koku molekülleri, koku reseptörleri ile olfaktör sinirlere ulaşır. Olfaktör sinirlerden gelen iletilerde limbik sistemdeki parasempatik sinirlere ulaşarak bu sinirleri aktive eder. Uyarılan parasempatik sinirlerde kişide elzem nörokimyasalların ( serotonin, dopamin, endorfin gibi) salıgılanmasını sağlar. Böylelikle stres, kaygı ve depresyon gibi kötü ruh hallerinden arındırır. Uyku kalitesini iyileştirir, konsantrasyon ve hafızayı güçlendirir.

Uçucu ve sabit yağlar çeşitli antienflamatuar, anti bakteriyel antiviral, nematisidal, antifungal, insektisidal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Aromaterapi uygulamaları migren ve kas eklem ağrıları gibi ağrıları azaltmaya yardımcı olabilir, çeşitli enfeksiyon bulguları ile savaşabilir. Antimikrobiyal etkileri ile ortam hijyenine katkıda bulunarak bulaşıcı enfeksiyonların yayılımını azaltabilir.

Kozmetolojide antiaging, nemlendirici, akne karşıtı, sebum dengeleyici, koruyucu, kırışıklık ve çatlak görünümünü azaltıcı, temizleyici olarak kullanılır. Uçucu yağların ve konsantre aromatik özlerin tıbbi destek amaçlı uygulanması, aromaterapide alanında yetkin sağlık profesyoneli gerektirir.

Biz, kendinizi aynalamak ve içinizdeki SİMURG'u yeniden çıkartmak için buradayız.

Simurg SİZSİNİZ…

Online Randevu

Formu Doldurarak Randevu Oluşturabilirsiniz...